Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABDli politikacılar, 600 milyar doların üzerinde bir faturası olan mali uçurumu nasıl engelleyecekleri konusunda anlaşmazlık yaşamaya devam ederken, bir çözüm bulmak için son tarih olan Ocak ayı da gittikçe yaklaşıyor. Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi liderleri geçtiğimiz hafta John Boehner'ın oylamaya sunmak istediği ve yıllık geliri 1 milyon doların üzerinde olanlara yönelik gelir vergisi artışı öngören tasarının oylamasını iptal etmişlerdi.

Fat Prophets Sydney kaynak analisti David Lennox, "Piyasa, hangi yöne gideceğini merak ediyor. 2012'nin sonu yaklaştıkça ve 2013'e girmeye hazırlandıkça, fiyatlar artabilir fakat şu an göründüğü kadarıyla bu gerçekleşmeyecek" dedi.

Şubat vadeli altının onsu New York saatiyle 07:51'de yüzde 0.1 artarak 1,661.60 dolara çıktı. Fiyatlar bugün yüzde 0.4'e varan artış ve düşüşler yaşarken, geçtiğimiz hafta yüzde 2.2 değer kaybederek, Kasım ayından bu yana en büyük haftalık düşüşü kaydetmişti.

Dünyanın en büyük tahvil fonu firması Pacific Investment Management Co.'yu yöneten Bill Gross, dün yayımladığı bir Twitter mesajında mali uçurumun gerçekleşme ihtimalinin yüzde 50'den daha fazla olduğunu belirtti.

Mart vadeli gümüşün ons fiyatı yüzde 0.1 düşüşe uğrayarak 30.18 dolardan işlem gördü. Nisan vadeli platinumun onsu yüzde 0.4 yükseldi ve 1,546.60 dolar oldu. Mart vadeli paladyumun onsu da yüzde 0.6 yükselerek 686.65 dolardan işlem gördü.