KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de hizmet sektörünün 4 ayın en hızlı büyümesini kaydetmesi ve ABD'de de imalatın büyümesinin küresel ekonomik toparlanmaya dair iyimserliği artırması üzerine Asya Borsaları yükseldi; MSCI Asya Pasifik Endeksi 17 ayın zirvesine tırmandı.

Dünyanın en büyük ikinci maden şirketi Rio Tinto Group, metal fiyatlarının yükselmesiyle yüzde 2.4 sıçradı. Pekin'deki telekomünikasyon destek şirketi China Communications Services Corp. yüzde 1.7 primlendi. Avustralyalı madenci Aquarius Platinum Ltd., Güney Afrika'daki arzın ilk çeyrekte düşük olacağı spekülasyonu üzerine yüzde 13 değerlenerek Mayıs'tan bu yana en büyük artışını kaydetti.

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 kazançla 477.92 puana yükselerek, dünkü son 3 ayın en büyük kazancını genişletti. Endekste değer kaybeden her hisseye karşılık 2 hisse değer kazandı. Bu seviyede kapanış Ağustos 2011'den bu yana en yüksek düzeye işaret ediyor. Çin ve Japonya'da piyasalar bugün de tatil sebebiyle kapalıydı.

Küresel ekonomik görünümün iyileşmekte olduğunu dile getiren AMP Capital Investors Ltd.'ın strateji müdürü Shane Oliver, bunun kolay para şartlarıyla birlikte hisse senedi piyasalarındaki kazançları artıracağını, ABD'deki mali uçurum ve resesyon riskinin ortadan kalktığını söyledi.

Hong Kong'taki Hang Seng Endeksi yüzde 0.3 ve Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.5 tırmandı.

Advertisement