Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasalar endeksi, 7 hafta süren rallinin değerlemeleri Eylül'den bu yana en yüksek seviyesine tırmandırmasının ardından geri adım attı. Endeksteki kayıplara, bu hafta bekleyen Samsung Electronics Co. ve Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.'nun  kazanç raporlarını bekleyen teknoloji hisseleri öncülük etti.

Samsung Electronics 3. gününde de düşüş kaydetti. Fotoğrafı makinaları için lens üreten Largan Precision Co., Deutsche Bank AG'nin, şirketin satış tahminlerini kaçırdığını söylemesi sonrasında yüzde 7 değer kaybetti. Çinli sağlık şirketleri, 2 kişinin kuş gribinden ölmesinin ardından ilaç taleplerinin artacağı spekülasyonu ve hükümetin biyomedikal sektörü için büyüme hedefi koyması üzerine yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, 7 hafta üst üste yükselerek Ekim 2010'dan bu yana en uzun kazanç dönemini kaydetmesinin ardından yüzde 0.1 kayıpla 1,076.98 puana geriledi. Endekste yaklaşık 245 hisse değer kaybetti ve 227 hisse değerlendi. Gelişen piyasalar endeksi geçtiğimiz hafta beklentinin altında kalan kazançların 12.63 katından işlem gördü ve 28 Eylül'de sonlanan haftadan bu yana en yüksek seviyesine işaret etti. Aralarında Samsung, Infosys Ltd., HTC Corp. ve Taiwan Semiconductor'ın da bulunduğu endeksteki 49 şirket bu hafta kazanç rakamlarını açıklayacak.

Piyasaların iyi bir ralliden geçtiğini, şimdi de kazançlarının bir kısmını geri verdiklerini söyleyen Midas International Asset Management Ltd.'ın CEO'su Heo Pil Seok, bazı ülkelerde kazanç sezonunun başlayacağını ve bunun Şubat boyunca yatırımcılar tarafından takip edileceğini belirtti.