Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Sağlık, teknoloji ve temel tüketim maddeleri gibi CSI 300 Endeksi'ndeki boğa piyasasında daha düşük performans gösteren sektörlerin öncülüğünde Çin'deki hisselerin çoğu yükseldi. Dövizle işlem gören hisseler endeksi 15. gününde de ralli yaparak son 20 yılın en uzun kazanç dönemine işaret etti.

Kangmei Pharmaceutical Co. yüzde 5.2 değerlenerek ilaç üreticilerindeki yükselişi devam ettirdi. Çin'in en büyük baijiu likörü üreticisi Kweichow Moutai Co. son 1 ayın en büyük sıçramasını yaptı. Poly Real Estate Group Co. ve China Merchants Property Development Co., konut fiyatlarındaki kazançların yeni emlak kontrollerine neden olacağı endişesiyle imar şirketleri arasındaki düşüşe öncülük etti.

Rallide geri kalanların şimdi yakalamak için harekete geçmeleriyle sektör rotasyonu olduğunu belirten Dazhong Insurance Co.'nun Şanghay'daki fon yöneticilerinden Wu Kan, yükselişin ardından piyasanın bir mikyar kâr realizasyonu görebileceğini söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 2,279.53 puana geriledi. Endeks 3 Aralık'ta kaydettiği 4 yılın en düşüğünden ekonomik büyümenin toparlandığı sinyalleri sayesinde yüzde 17 sıçradı. Şanghay B-Tipi Hisse Endeksi yüzde 3.7 kazançla 15. gününü de artıda tamamladı. Endeks Temmuz'daki düşüğünün yüzde 31 üzerine işaret ediyor.

Şanghay Bileşik Endeksi tahmini kazançlarının 12.6 katından işlem görerek Aralık'taki rekor düşüğü olan 10.8 katınını üzerine çıktı. Endeksin 14 günlük RSI'si dün 77.7 puan ile fiyatların düşebileceğine işaret eden 70 puanın üzerinde seyretti.

CSI 300 Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 2,527.78 puana geriledi. CSI 300 Endeksi dün itibariyle 3 Aralık'ta kaydettiği 2012 düşüğünden yüzde 20 tırmanarak resmi olarak boğa piyasasına girdi. Hang Seng China Enterprises Endeksi bugün yüzde 1.4 düştü. ABD'de en çok işlem gören Çinli şirketlerin göstergesi dün yüzde 0.9 aşağıda kapandı.