Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, yatırımcıların işsizlik verilerini beklemesi ve Çin'in ihracatının beklenenden daha fazla artması üzerine yükselerek Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin üst üste 2. gün yükseleceği sinyalini verdi.

News Corp., hisselerinin Sanford C. Bernstein & Co. tarafından tavsiye edilmesiyle yüzde 0.8 değer kazandı. Delta Air Lines Inc., Goldman Sachs tarafından hisse tavsiyelerinin artırılmasıyla yüzde 2.1 ilerledi. Tiffany & Co. 2013 kârının beklentileri karşılayamayacağı tahminiyle beraber yüzde 7.9'luk düşüş yaşadı.

S&P 500 Mart ayı vadelileri New York saatiyle 07:19 itibariyle yüzde 0.2 ilerleyerek 1,459.3 puana çıktı. Gösterge endeksi, mali uçurum konusunda anlaşma sağlandığı 2013 yılının ilk haftasını yüzde 4.6'lık bir ralliyle geçirerek Aralık 2011'den bu yana en büyük rallisini gerçekleştirdi. Dow Jones vadeli kontratları ise 27 puan yükseldi ve 13,352 puan oldu.

Ofi Patrimoine Paris fon yöneticisi Jacques Porta, "Çin ihracat verileri iyi bir haber. Bu, ekonominin yeniden başladığını kanıtlıyor ve Çin, dünya ekonomisinin nasıl ilerlediğine dair iyi bir göstergedir. Atmosfer pozitif ve yatırımcılar daha çok kazanç elde etmek istiyor" ifadelerini kullandı.

S&P 500 Endeksi, Alcoa Inc.'in beklentilerin üstinde kâr oranı açıklamasıyla beraber iki günlük düşüşüne son vererek dün yüzde 0.3 ilerlemişti. Bloomberg News tarafından toplanan verilere göre S&P 500 firmalarının kâr oranı 4. çeyrekte ortalama yaklaşık yüzde 2.9 arttı.