Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İtalya'nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi, katıldığı bir televizyon programında ülkesinin içinde bulunduğu ekonomik krizin kendi politikaları yüzünden olduğu iddialarını reddetti.

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında istifa eden Berlusconi, ekonomik koşullardan şimdiki Başbakan Mario Monti'yi sorumlu tuttu. Televizyon programı sunucusu Michele Santoro'nun periyodik olarak Berlusconi'nin sözünü kesmesi ve İtalya'da ekonomik koşullardan dolayı zor durumda olan vatandaşların videolarını göstermesi dikkat çekerken, Berlusconi'nin programın başlangıcında ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizden dolayı özür dilemesi istendi.

Ülkesinin şu an içinde bulunduğu durumda kendisinin herhangi bir sorumluluğu olduğunu reddeden 76 yaşındaki medya gurusu, Şubat ayındaki seçimlerden önce tekrar destek toplamayı amaçlıyor. Santoro ve programa katılan diğer gazeteciler Berlusconi'ye ekonomiyi yanlış yönlendirme, mafyayla işbirliği yapma ve parayla cinsel ilişkiye girmek konularında ısrarlı sorular yönelttiler.

Vergi kaçakçılığı ve yaşı tutmayan hayat kadınlarıyla cinsel ilişkiye girmekle suçlanan ve lüks "Bunga Bunga" partileriyle bilinen Berlusconi, içinde bulunduğu yasal sorunların "siyasi eğilimli hakimler ve savcılar" yüzünden olduğunu söyledi. Berlusconi ayrıca bunların sol eğilimli ve komunist mentaliteli politikacıların işi olduğunu belirterek, "Solun kıskançlığının kökenler komunist ideolojiye dayanıyor ve bu da insanoğlunun tarihindeki en insanlık dışı ve kriminal ideolojilerden birisidir" ifadelerini kullandı.