Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD merkez bankası Fed'in Philadelphia Başkanı Charles Plosser, bankanın gerçekleştirdiği rekor teşviğin enflasyonda bir tırmanma riski yarattığını ve mali durumunu düzeltmeye çalışan hane halkını zarara uğratabileceğini dile getirdi.

Plosser bugün New Jersey'de yapacağı bir konuşmanın metninde "Ekonomik teşviği daha da artırma girişimleri, süreci kısaltmayabilir aksine uzatabilir" ifadelerini kullandı.

Fedli politika yapıcılar hazine tahvilleri ve mortgage destekli hisseleri ne zamana kadar almaya devam edeceklerini tartışmaya devam ederken, ekonomik büyümeyi hızlandırmak ve yüzde 7.8 olan işsizlik oranını da aşağı çekmeyi hedefliyorlar.

Bu yıl gerçekleştirilen para politikası toplantılarında oy kullanmayan Plosser, "Faiz oranlarını uzun süre düşük tutma sözü hane halkının bütçesini tekrardan canlandırma umutlarını tüketebilir" dedi. Plosser, Fed politikalarını tekrar tekrar eleştirerek, en son atılan adımların büyümeyi hızlandırmak için çok işe yaramayacağını belirtti.

Plosser, düşük faiz oranlarının parasını saklamak isteyenler için az getiri sağladığını ve firmaları istihdamı artırmak veya yeni girişimlere para yatırmak için düşük derecede teşvik ettiğini söyledi.