Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

PewGlobal tarafından Avrupalılar'ın krizden sonra birbirlerine bakış açıklarını ortaya çıkarmak üzere yapılan çalışmaya göre Angela Merkel'in bölgedeki krizi kontrol etme yöntemleri başta Almanya (yüzde 80) ve Fransa (yüzde 76) olmak üzere bir çok ülkede destek görüyor.

Britanya, Fransa, Almanya, İspanya, İtalya, Yunanistan, Polonya ve Çek Cumhuriyeti'nde yapılan araştırmada Yunanistan'da Merkel'in iyi bir iş çıkardığını düşünenlerin sayısı yüzde 14 olurken, İtalyanlar'ın yüzde 55'i Merkel'e yönelik olumlu görüş belirtti. 

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ise kendi ülkesi Fransa'da yüzde 54 olumlu görüş alırken, Almanlar'ın yüzde 75'i Sarkozy'nin iyi bir iş çıkardığını belirtti.

Avrupa'da Yunanistan hakkındaki olumlu düşüncelerin de hızla düştüğü gözlemleniyor. 2010 yılında Polonyalılar'ın yüzde 71'i Yunanistan hakkında olumlu düşünürken, bu rakam 2012 yılında 28 puanlık düşüşle yüzde 43 oldu. Almanya'da ise 2010 yılında yüzde 40 olan bu oran 2012 yılında yüzde 27'ye geriledi.

Almanya, Avrupa'da en çok saygı duyulan ülke olarak göze batarken Fransa (yüzde 84), Çek Cumhuriyeti (yüzde 80) ve Polonya'da (yüzde 78) neredeyse her 10 kişiden 8'i Almanya hakkında olumlu görüş belirtti. 

Yunanistan'da ise katılımcıların yalnızca yüzde 21'i Almanya hakkında olumlu görüş belirtti, Yunanistan'da en saygı duyulan ülke ise yüzde 71'lik oranla yine Yunanistan oldu.