Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Alman Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Carl-Ludwig Thiele, bugün Frankfurt'ta yaptığı açıklamada, Merkez Bankası'nın Almanya'ya ait olan ve yurt dışında bulunan yaklaşık 700 ton altını ülkeye getireceğini belirterek, ''Altınları bu yıl getirmeye başlayacağız ve 2020 yılına kadar bu süreci tamamlayacağız'' dedi.

2020 yılından sonra altın rezervinin yarısının Almanya'da olmasını hedeflediklerini ifade eden Thiele, ülkeye getirilmesi istenen altının toplam değerinin yaklaşık 27 milyar avro olduğunu kaydetti.

Alman Merkez Bankası'nın toplam 3 bin 391 ton altın rezervi bulunduğu, bunun büyük bir bölümünün yurt dışında olduğu ifade edildi. Almanya'nın altınların bin 536 tonunu ABD Merkez Bankası'nda, 445 tonunu İngiltere Merkez Bankası'nda, 374 tonunu Fransa Merkez Bankası'nda ve 1036 tonunu da Frankfurt'ta sakladığı belirtildi.

Thiele, New York'ta bulunan rezervi zamanla 300 ton azaltacaklarını, Paris'teki altını 2020 yılına kadar Almanya'ya taşıyacaklarını ifade etti ve Avrupa'daki ortak para biriminin, altının partner ülkelerde saklama gerekliliğini azalttığını kaydetti.

Altınların tümünü Almanya'ya getirmek istemediklerini belirten Thiele, kriz olduğunda altını hızlı bir şekilde Amerikan Doları gibi başka ülke para birimine değiştirme olanağına sahip olunması gerektiğini ifade etti.

Thile, altının ne zaman ve nasıl taşınacağı konusunda güvenliği gerekçe göstererek açıklama yapmadı.

Almanya'da geçen yıl yurt dışında bulunan altınların güvenliği konusunda tartışma yaşanmıştı.