Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Doğu'daki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Palandöken'de 88, Konaklı'da 49, Bayraktepe'de 180 santimetre olarak ölçüldü.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla etkili olan kar yağışının ardından kayak merkezlerindeki doluluk oranları da arttı.

Altyapısı yenilenen ve yeni pistler açılan Palandöken Kayak Merkezi'nde 1A, 1B, 4A, 4A, 5A, 5B, 6, 7, 9, 11, 12A, 12B pistleri ile gondol ve vadi liftleri açık. Konaklı'da ise 1 nolu pist açık bulunuyor.

Kar kalınlığı 88 santimetreye ulaşan kayak merkezinde, Polonya, Ukrayna, Rusya başta olmak üzere farklı ülkelerden gelen turistler kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Özellikle Polonyalı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği kayak merkezinde misafirler kayak, snowboard ve kızağın yanında gece meşaleli kayak yapabiliyor.

Farklı alternatiflerin de sunulduğu Palandöken'deki otellerdeki doluluk oranlarının da yüzde 100 ile yüzde 90 oranında olduğu öğrenildi.

Rezervasyonların kabul edildiği otellerin tamamının doluluk oranlarının sömestr tatilinde ise yüzde 100 olması bekleniyor.



-Bayraktepe'de kar kalınlığı 180 santimetre

Türkiye'nin gözde kış turizm merkezleri arasında yer alan Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi, kayak tutkularının akınına uğradı.

Otel Genel Müdürü Kamuran Eroğlu, Bayraktepe'de kar kalınlığının 180 santimetreye ulaştığını, oteldeki doluluk oranının yüzde 75'ler de olduğunu söyledi.

Kayakseverler kayağın keyfini doyasıya çıkardığını ifade eden Eroğlu, toplam pist uzunluğunun 25 kilometreyi bulan ve alternatif eğimlere sahip 9 adet pistin kar ezme makineleriyle bastırılarak kayak için ideal duruma getirildiğini kaydetti.

Eroğlu, doğal güzellikle beraber kayak pistlerinin yerli ve yabancı turistlerle dolduğunu belirterek, ''Ukrayna, Rusya ve Azerbaycan'dan turistler gelmeye başladı. Ancak bu yeterli değil. Tur acenteleriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Umarım önümüzdeki günlerde iyi bir sonuç alarak Sarıkamış'ta turist patlaması yaşanacak'' dedi.

AA