Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ünlü yatırımcı Warren Buffett, ABD'nin federal bütçe açığının ekonomik büyümesine orantılı hâle getirilmesi gerektiğine inansa da, 16.4 trilyon dolarlık borcun tek başına bir sorun teşkil etmediğini düşünüyor.

Zenginlerin vergisinin artırılmasının avukatlığını da yapan Buffett, ABD'nin borcunun, 2. Dünya Savaşı sonrası zamanlarına kıyasla GSYH'sinin daha az bir kısmını oluşturduğuna dikkat çekti.

Buffett; "Kişi başında 50 bin dolarlık GSYH'ye sahip bir ülkede, kimsenin aç olmaması, kimsenin iyi bir eğitim eksikliğini duymaması, kimsenin sağlık konusunda ve yaşlanmaktan endişe etmemesi gerekiyor" dedi.

Öte yandan Buffett, kesinlikle innovasyon motivasyonuna zarar verecek şekilde bir varlık paylaşımını da savunmadığının altını çizdi.

Milyarder yatırımcı, Apple Inc., Hewlett-Packard Co. ve Microsoft Corp.'un kurucularını hatırlatarak, "Eşitsizlik istiyorsanız, o zaman Steve Jobs gibi birinin garajda projelerini geliştirmesini  de isterdiniz. Ancak kimsenin aç bir şekilde uyuması ve sağlık yardımlarını alamaması gibi temel yaşam şartlarına ulaşmamasını istememelisiniz" dedi.