Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Cumhuriyetçiler'in federal borç limitini Mayıs ayına kadar ertelemeyi öngören bir tasarıyı oylamaya hazırlanmasıyla ve bir ankette yatırımcıların bütçe anlaşmazlıklarını en büyük ekonomik tehdit olarak gördüklerinin ortaya çıkmasıyla beraber çok fazla değişmedi.

Google Inc. ve Business Machines Corp., beklentilerin üzerinde kâr açıklamalarının ardından piyasa öncesi New York işlemlerinde yüzde 3'ten daha fazla artış kaydettiler. Apple Inc. kâr verileri açıklaması öncesinde yüzde 0.7 yükseldi. Map Pharmaceuticals Inc., Allergan Inc. tarafından satın alınması için anlaşma sağlaması üzerine yüzde 60 yükseldi.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi Mart ayı vadelileri New York saatiyle 07:31'de yüzde 0.1'den daha az düşerek 1,488.7 puana geriledi. Dow Jones vadeli kontratları ise 4 puanlık artışla 13,700 puana yükseldi.

Paris'te bulunan Altimeo Asset Management Başkanı Bernard Delattre, borç tavanının "sürekli olarak ağırlığını gösteren bir risk" olduğunu belirterek, piyasaya kısa vadede volatilite getirebileceğini belirtti ve "Bir anlaşmaya varmak herkesin çıkarına olur" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetçiler'in çoğunluğunu oluşturduğu Temsilciler Meclisi, hükümetin 16.4 trilyon dolarlık borç limitini 19 Mayıs'a kadar erteleme konusunda oylama yapmaya hazırlanıyorlar. Bu noktada ABD'nin borç alma yetkisi otomatik olarak Hazine'nin borç alabilme oranına eşitlenmiş olacak.