Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD öncü ekonomik göstergeleri Aralık ayında son 3 ayın en büyük çıkışını gösterirken, dünyanın en büyük ekonomisinin yılın ilk yarısı boyunca büyümeye devam edeceği sinyalini verdi.

Conference Board'un önümüzdeki 3 ve 6 ay arası zaman periyoduna yönelik görünüm göstergesi Kasım ayında revize edilmeyen düşüşün ardından yüzde 0.5 yükseldi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı ise göstergenin geçtiğimiz ay yüzde 0.4 yükseleceğine işaret etti.

New York'ta bulunan Maria Fiorini Ramirez Inc. şef ABD ekonomisti Joshua Shapiro, "Genel resim ılımlı bir büyüme olacağı yönünde. Konut sektörü büyümeye katkıda bulunuyor. İstihdam piyasası daha iyi, o yüzden tüketicilerin harcama yapmak için daha fazla nedeni var" ifadelerini kullandı.

Emlak sektöründe yaşanan toparlanma, istikrarlı istihdam büyümesi ve bu ay büyümeye devam eden hisse kazançları ABD'li tüketicilere harcama teşviği veriyor. Aynı zamanda Ocak ayının başında devreye giren bordro vergileri ise harcamalarda kesinti olabileceği tehditi yaratıyor.

Hisseler yükselerek Standard & Poor's 500 Endeksi'ni üst üste 7. gün yukarı taşıdı. S&P 500 Endeksi New York saatiyle 10:04'te yüzde 0.3 tırmanarak 1,499.78 puana ulaştı.