Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de borç tavanının geçici olarak askıya alınmasının, ülkenin "AAA" olan kredi notunun kısa vadede düşürülme riskini ortadan kaldırdığını kaydetti.

Fitch açıklamasında, süregelen ekonomik toparlanma ile uyumlu güvenilir orta vadeli açık azaltma planının muhtemelen mevcut kredi notunun teyidi ve negatif olan not görünümünün revizyonu ile sonuçlanacağını kaydetti. Böyle bir planın olmaması durumunda, negatif not görünümü 2013 yılının ilerleyen dönemlerinde muhtemelen bir not indirimine dönüşebilecekti.

Fitch daha önce yaptığı açıklamada, borç tavanının zamanında artırılamamasının, ABD'nin ülke notunun gözden geçirilmesine neden olacağını duyurmuştu. Kongre, mali uçurum olarak adlandırılan vergi artırımları ve harcama kısıntılarından kaçınma konusunu, 2 Ocak'ta, ABD hanehalkının yüzde 99'dan daha fazlaso için gerlir vergisini artırarak çözmüştü. ABD Temsilciler Meclisi, 23 OCak'ta, borçlanma limitini geçidi olarak askıya alan tasarıyı kabul etti.

New York'ta Credit Agricole SA Döviz stratejisti Sireen Harajli, "Bu açık bir biçimde, piyasa bekleyişlerini destekleyen bir unsur," dedi ve "Piyasalar hoş bir yükseliş bekliyor görünüyor" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi fazla değişmeyerek, New York saati ile 07:23'te yüzde 1.95 seviyesinde kaldı. kasım 2022'de vadesi dolacak yüzde 1.625 faizli tahvillerin fiyatı 2/32 ya da 1,000 dolar nominal değerli beher kağıt için 63 sent düşerek 97 1/32'ye geriledi.