Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin geçtiğimiz hafta Aralık 2007'den bu yana en yüksek seviyeye tırmanmasının ardından yatırımcıların geçtiğimiz ay dayanıklı tüketim malı siparişlerinin arttığını göstermesi muhtemel verileri beklemesiyle çok fazla değişmedi.

Facebook Inc. erken New York işlemlerinde yüzde 1 tırmandı. Furiex Pharmaceuticals Inc. hisseleri, şirketin ve partnerlerinin ABD'li düzenleyicilerden şeker hastalığı ilacı için onay almalarının ardından bugün ilerleme kaydedebilir.

S&P 500 Endeksi Mart ayı vadelileri yüzde 0.1 yükselerek Londra saatiyle 10:54'te 1,496.5 puana çıktı. Endeks, geçtiğimiz hafta Aralık 2007'den bu yana ilk kez 1,500 seviyesinin üzerine çıkmıştı. Dow Jones vadeli kontratları ise 7 puan yükselerek 13,819 puana yükseldi.

Londra'da bulunan Investec Wealth & Investment araştırma direktörü John Haynes, "Yukarıya mı yoksa aşağıya mı yüzde 5 gideceğimizi kestirmek şu anda zor. Piyasanın son zamanlardaki düşük seviyelerden oldukça yukarıda olduğu ortada, o yüzden bir nefes alma molası için durgunluk yaşanabilir. Hâlâ kâr sezonunu geçiriyoruz ve siyasi riskler yüksek durmaya devam ediyor, o nedenle yatırımcılar şu an gördüğümüz kârların sürdürülebilir olup olmadığını anlamaya çalılıyorlar" ifadelerini kullandı.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanlarına göre, Ticaret Bakanlığı'ndan bugün Washington saatiyle 08:30'da açıklanacak veriler, Aralık ayında dayanıklı tüketim mallarına yönelik siparişlerin yüzde 2 arttığını gösterebilir. Kasım ayındaki artış yüzde 0.8 olmuştu.