Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

(18:55'te güncellendi)
Avrupa hisseleri günün büyük bir kısmını yatay seyirle geçirmesinin ardından, ABD'de Kasım ayında 20 şehirde konut fiyatlarının yükseldiğini gösteren verilerin ardından yükselerek günü kapattı.

Software AG, 4. çeyrek kâr ve gelirinin beklentilerin altında gerçekleştiğini açıklamasının ardından yüzde 17'lik kayıp yaşadı. Saipem SpA, Bank of America Corp.'un yüzde 2.3'lük hissesini satmasıyla yüzde 3.5 geriledi. Royal Philips Electronics NV, beklentilerin üzerine çıkmasıyla yüzde 2.1'lik tırmanış gerçekleştirdi.

Stoxx Europe 600Endeksi Londra saatiyle 16:30'da yüzde 0.3 ilerleyerek 290.29 puana çıktı. Endeks, bu yılın başından beri şu ana kadar yüzde 3.8 ilerleme kaydederken, 1997 yılından bu yana en uzun aylık kazanç periyodunu gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 

Cenevre'de Mirabaud Securities LLP başkan yardımcısı John Plassard, "Bu, düzeltmeden ziyade bir konsolidasyon," dedi ve "Şimdilik kötü haber yok. Piyasanın biraz soluklanması gerek. Gerçekten de hava bu" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'de S&P/Case-Shiller konut fiyatları endeksi, Kasım 2011'e göre yüzde 5.5 arttı ve Ağustos 2006'dan bu yana en hızlı yükselişini gerçekleştirdi. Bloomberg News'un anketine katılan 30 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin yüzde 5.6 artması bekleniyordu.

ABD'de New York merkezli özel sektör araştırma kuruluşu Conference Board'un açıkladığı Tüketici Güveni endeksi, Aralık ayında revize rakamla 66.7 seviyesinde gerçekleştikten sonra, Ocak ayında 58.6 seviyesine indi. Bu, Kasım 2011'den bu yana en düşük seviyeyi işaret ediyor. Bu, Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin en kötümserinin de altında gerçekleşti. Beklenti bu verinin 64 seviyesinde çıkması yönündeydi.

(18:55'te güncellendi)