Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, ekonominin dördüncü çeyrekte daha yavaş bir hızla büyüdüğünü göstermesi muhtemel veriler öncesinde çok değişmeyerek Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin 5 yılın zirvesine yakın seyredeceği sinyalini verdi.

Dünyanın en büyük internet perakendecisi Amazon.com Inc., satışlarında ve Kuzey Amerika operasyon marjında artış olduğunu açıklamasının ardından yüzde 9.2 ilerledi. Chesapeake Energy Corp., CEO Aubrey McClendon'ın emekli olacağını açıklamasıyla yüzde 13. Facebook Inc. kâr verileri açıklamaya hazırlanmasıyla yüzde 1.5 yükseldi.

S&P 500 Mart ayı vadelileri New York saatiyle 07:20'de yüzde 0.1'den daha az düşerek 1,504.3 puana geriledi. Dow Jones vadelileri ise 1 puan yükseldi ve 13,909 puan oldu.

Lüksemburg'da bulunan BGL BNP Paribas SA hisse stratejisti Guillaume Duchesne, "Kârlar iyileşiyor. Herkes ekonominin seviyesinin düşük olduğunu biliyor, o yüzden bugünün rakamları eğer normal gelirse piyasa biraz daha rahatlayacak" ifadelerini kullandı.

Bloomberg anketine katılan 83 ekonomistin tahmin medyanına göre ABD Ticaret Bakanlığı'ndan bugün Washington saatiyle 08:30'da açıklanacak veriler, dünyanın en büyük ekonomisinin dördüncü çeyrekte yıllık yüzde 1.1 oranında büyüdüğünü gösterebilir. Gayrısafi yurtiçi hasıla 3. çeyrekte yüzde 3.1 büyüdü. Ekonominin en büyük bölümü olan tüketici harcamaları da hızlandı.