Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

BNP Paribas SA, Euro Bölgesi'ndeki olumlu beklentilerin devam etmesi hâlinde euronun, bu yılın üçüncü çeyreği itibariyle 1.40 dolar seviyesinden 2011'den bu yana en yüksek seviyesini kaydedebileceğini öngördü.

Ekonomisini desteklemeye çalışan Japonya başbakanının daha zayıf para birimi, daha fazla parasal gevşeme ve bütçe genişlemesi baskılarını başarılı bir şekilde devam ettireceğini söyleyen BNP Paribas, yendeki zayıflığın bu yıl devam edeceğini düşünüyor.

Aralarında Michael Sneyd, Steven Saywell ve Vassili Serebriakov'un da yer aldığı BNP Paribas Döviz stratejistleri, Euro Bölgesi'ne ait tüm göstergelerinin daha fazla kazanca işaret ettiğine ve Avrupa Merkez Bankası'nın portföy akışı verisinin de 2012'deki düşüş trendinde değişikliğin sinyalini verdiğine dikkat çekti.

Euro dün dolar karşısında New York'ta 1.3594'ten Haziran 2010'dan bu yana en yüksek seviyesini test etti; ardından da 1.3578 düzeyine gevşedi. Euro, dolar karşısında 1.40 seviyelerini en son Ekim 2011'de görmüştü. BNP daha önce Euro/Dolar paritesinin üçüncü çeyrekte 1.35'lerde seyredeceğini öngörüyordu.

Stratejistler, Avrupa'nın çevre ekonomilerine ait tahviller taleplerinin artması ve Fed'in aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarıyla doları zayıflatmaya devam edeceğini söyledi.