Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Ankara Paris Caddesi'ndeki ABD Büyükelçiliği'nin önünde meydana gelen patlamanın ardından olay yerine gelen görgü tanıklarından Milliyet Gazetesi muhabiri Ayhan Aydemir Habertürk Televizyonuna yaptığı açıklamada canlı bombanın son sözünün "Bir şey soracaktım..." olduğunu aktardı.

Klavyelerini yerinden oynatan şiddetli bir sarsıntının ardından aynı cadde üzerindeki olay yerine geldikleri aktaran Aydemir; "Binanın önünden duman çıktığını gördük, kocaman bir delik vardı. Yerde de bir bacak duruyordu. Muhtemelen canlı bombaydı. Yerlerde et parçaları vardı." bilgisini verdi.

Polisin olay yerine varmasının ardından çok sayıda yaralı olduğu bilgisini paylaştığını belirten Aydemir; "Olay yerinde o sırada büyük bir panik vardı. Aşağıya doğru 4  - 5 kişi koşuyordu. Olayla ilgileri de olabilir, kaçıyor da olabilirler." yorumunda bulundu.

"Burada müthiç bir güvenlik önlemi olduğu doğru. sokağa park eden yabancı araçların görüntülerini bile kaydediyorlar, hehangi bir paketi bile kontrol ediyorlar" diyen Aydemir; "Bu zaafiyet nasıl oluştu bilemiyorum. Benim ilk aldığım bilgi kendini patlatan şahsın camdan kafasını uzatıp bir şey sorduğu yönünde. O anda patlama olmuş. Bir şey soracağım, diyor camndan kafasını uzatıyor ve o anda patlama oluyor." bilgisini aktardı.