Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası'nın euronun gücünün ekonomik toparlanmaya zarar verebileceğini söylemesi ve yendeki zayfılığın kur savaşlarına neden olabileceği endişesi üzerine Asya paraları, Güney Kore wonu öncülüğünde değer kaybetti.

Yenin Mayıs 2010'dan bu yana en düşük seviyesine gerilemesinin ardından won, son 1 haftanın en sert düşüşünü kaydetti. tayland bahtı bu ayın en düşük seviyesine gerilerken, Tayvan doları 4. gününde de zayıfladı. AMB Başkanı Mario Draghi dün euronun dolar karşısında Ocak ayında kaydettiği kazançların ardından ekonomik büyümenin yavaşlayabileceğini söyledi. Japonya Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyelerinden biri bu hafta parasal otoritenin yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmak için daha fazla adıma ihtiyacının olduğunu söyledi.

Japonya'nın Yen-Asya paraları çapraz kurlarına ilişkin açıklamalarının ardından sözlü müdahalelerin beklenebileceğini söyleyen Ambank Group'un Döviz stratejistlerinden Wong Chee Seng, euronun güçlenmesine ve gelişmiş ekonomilerdeki borç sorunlarına ilişkin endişelerin de piyasanın gündeminde olduğunu belirtti.

Won, dolar karşısında yüzde 0.5 değer kaybederek 1,093.240 düzeyine gerilerken, baht yüzde 0.1 düşüşle 29.79'a ve Filipin pezosu da yüzde 0.1 zayıflayarak 40.663'a düştü. Asya'da yen hariç en çok işlem gören 10 para biriminin göstergesi olan Bloomberg Asya-Dolar Endeksi 3. haftasını da ekside tamamladı.