Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong hisse senetleri, Çin'de ihracatın beklenenden daha hızlı artması ve enflasyonun yavaşlamasının ardından alıcılı seyretti ve gösterge endeks haftalık bazda kaybını daralttı. Kumar şirketlerinin hisse senetleri, Macau'daki otellerin gelecek hafta Çin Yeni Yıl tatili nedeniyle tam dolu olduğu yolundaki haberin ardından değer kazandı.

Milyarder Lui Che-Woo tarafından kurulan casino işletmecisi Galaxy Entertainment Group Ltd. yüzde 2.6 değer kazandı. China Minsheng Banking Corp., 20 milyar yuanlık (3.21 milyar dolar) çevrilebilir tahvil satışının onaylanmasının ardından yüzde 1.8 geriledi. gayrımenkul geliştirme şirketi Soundwill Holdings Ltd., Daiwa Securities Group Inc.'nin hisse fiyat hedefini yükseltmesinin ardından yüzde 7 sıçradı.

Hang Seng Endeksi, güniçindeki yüzde 0.3'lük kaybını geri aldı ve yüzde 0.3 yükselerek, yerel saati ile 13:32'de 23,250.16 puana çıktı. Endeks bu hareketle birlikte haftayı yüzde 2'lik kayıpla tamamlamaya yönlendi. Bu Kasım ayından bu yana en hızlı düşüşü işaret ediyor. Endekste, düşen bir hisse karşılığı yaklaşık iki hisse değer kazandı. Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi yaklaşık yüzde 0.1 düşerek  11,680.22 puana geldi.

Aracı kuruluş DBS Vickers Hong Kong Ltd.'nin satış direktörü Peter Lai, "Birçok yatırımcı bekle-gör durumunu alıyor," dedi ve "Çin ekonomisi yukarı yönde kıpırdıyor. Fon akışlarından dolayı, bu yılın ilk yarısında, hisse senetleri için beklentim halen yukarı yönlü. İkinci yarı için, ABD, Çin ve Avrupa'dan gelecek verilerin olumlu olup olmayacağından ve Avrupa'nın borcunun yeniden sorun oluıp olmayacağından emin değiliz" değerlendirmesinde bulundu.

Hong Kong piyasası, Ay Takvimine göre Yeni Yıl tatili dolayısıyla, gelecek haftanın ilk üç iş gününde kapalı olacak. Çin'de ise piyasalar tüm hafta boyunca kapalı. Hang Seng Endeksi Ağustos ile Ocak ayı arasında yüzde 22 yükseldi ve Temmuz 2009'dan bu yana en uzun süreli aylık çıkış dönemini gerçekleştirdi. Hisse senetleri, önemli merkez bankalarının parasal teşviklere gitmesi ile birlikte, ABD ve Çin'deki toparlanma işaretlerinden destek buldu.