Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

2012 yılı için mali sonuçlarını ilk açıklayan İngiliz bankası olan Barclays Plc, tüm yıl için zarar etmeye yönelmesi ile birlikte, yıllık maliyetleri 1.7 milyar sterlin (2.6 milyar dolar) düşürmek için 3,700 kişiyi işten çıkaracak.

Bankanın net zararı, bir yıl önceki dönemdeki 3 milyar sterlinlik karın ardından, 1.04 milyar sterlin oldu. Bloomberg'in anketine katılan dokuz analistin tahminlerinin medyanına göre, bankanın 307 milyon sterlin zarar açıklaması bekleniyordu. Bu rakamlar, Barclays'ın 290 milyon sterlinlik libor yolsuzluğu cezasını ve kredi geri ödemesinde yanlışlıkla satılan sigortalardan dolayı müşterilerin zararlarını karşılamak için ayrılan 1.6 milyar sterlinlik tutarı içeriyor.

Ağustos ayında CEO'luğa getirilen Antony Jenkins, bankanın karını artırmaya ve önceki CEO Robert Diamond'ın görevi bırakmasına neden olan regülasyona ilişkin yanlış adımları tekrar etmekten kaçınmaya çalışıyor. Jenkins, bugünkü açıklamasında, karlılık hedefi vermekten kaçındı ve kendisinin yegane hedefinin, özkaynak karlılığının yüzde 11.5 olan özkaynak maliyetini aşması olduğunu ifade etti.