KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Barclays Plc'nin teknik analizine göre, petrol New York'ta, iki yıllık hareketli ortalama seviyesinden gelen alımların fiyatları 98.25-98.35 dolar civarındaki bandın yukarısına taşıması durumunda, varil başına 100 dolar seviyesine doğru yükselebilir.

Teknik strateji küresel başkanı Jordan Kotick'in de aralarında bulunduğu Barclays analistleri, dünkü raporlarında, iki yıllık hareketli ortalamanın, haftalık grafikte, 95.15 dolar civarında kapanış fiyatlarını desteklediğini belirtiyorlar. Raporda, alıcıların 95 dolar civarında göründüğü ve bunun da piyasanın 98.25-98.35 dolar bandının test edebileceğini işaret ettiği belirtildi.

Petrol New York'ta 100 dolar seviyesini en son 14 Eylül'de gördü. Fiyatlar bu yıl, ABD ve Çin'de iyileşen ekonomik verilerin küresel ekonomik toparlanmaya ilişkin işaretleri güçlendirmesi sonrası yüzde 6.3 yükseldi.

Barclays analistleri, "Bu bandın üzerine bir hareket, 100 dolar bariyerini hedefleyecek," dediler ve "Alıcılar bandın alt sınırı yakınlarında görünüyor" değerlendirmesinde bulundular.

30 Ocak'ta gördüğü 4 ayın zirvesi olan 98.24 dolardan düşen ham petrol New York'ta,  Barclays analistlerine göre, düşüşünü, günlük grafikte geniş bir beyaz mum formasyonu oluşturan "kilt yukarı gün" olan 11 Şubat'ta yüzde 1.4'lük çıkışla kesti.

Mart vadeli petrol kontratları 7 sent ya da yüzde 0.1 yükselerek, Nymex elektrononik işlemlerinde, Singapur saati ile 12:01'de varil başına 97.58 dolara geldi.

Advertisement