Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İngiltere merkez bankası Bank of England (BOE) Başkanı Mervyn King, Britanya'nın bir enflasyon mücadelesiyle ve duraksayan ekonomik toparlanmayla karşı karşıya kaldığını ve yetkililerin volatilite üzerinden fiyatları takip ederek nerelerde büyüme yaratılabileceğini yakından takip edeceğini dile getirdi.

King, "Enflasyon yakın vadede muhtemelen yükselecektir ve önümüzdeki 2 yıl boyunca yüzde 2'lik hedefin üzerinde kalabilir. Para Politikası Kurulu'nun görevi orta vadede istenmeyen üretim volatilitesine yol açmayacak bir şekilde fiyat istikrarını sağlamaktır. Bu nedenden dolayı uzamış bir hedef üstü enflasyon ihtimalinin reel ekonomide yaşanan zayıflığın yanında düşünülmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

King'in konuşmalarıyla beraber İngiliz poundu düşüş yaşarken, BOE bugün yaptığı açıklamada enflasyonun önümüzdeki iki yılın sonunda yüzde 2.3 seviyesinde olmasını beklediklerini ve "yavaş ve devamlı" bir toparlanma bekledikleri ifadesini kullandı.

Bugün gazetecilere açıklamada bulunan King "Eğer gerekirse daha fazlasını yapmaya hazırız. Fakat şunun farkına varmalıyız ki yalnızca genel para politikasıyla başarabileceklerimiz sınırlıdır" ifadelerini kullandı.

Pound neredeyse yüzde 0.6 değer kaybederek Londra saatiyle 12:02'de 1.5570 dolara geriledi.