Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'da 10 yıllık tahviller, Avrupa Merkez Bankası (AMB) yönetim kurulu üyesi Jens Weidmann, İrlanda'nın batmış bir bankaya yönelik kurtarma planlarının hükümet fon düzenlemelerine aykırı olabileceğini açıklamasının ardından yükselişini 2. güne taşıdı.

10 yıllık gösterge tahvil faizleri, ekonomistlerin Aralık ayında Euro Bölgesi ticaret fazlasının daraldığını göstermesini beklediği veriler öncesi son 3 haftanın en düşük seviyesine yaklaştı. Alman merkez bankası Bundesbank'ın Başkanı olan Weidmann, değer kazanan euronun tek başına faizleri indirmek için bir neden olmayacağını belirtti ve eurodaki bu yükselişin ekonomik görünüm tarafından haklı çıkarıldığını dile getirdi. 10 yıllık İspanyol tahvilleri gerilerken, son beş haftanın ilk haftalık yükselişini azaltmış oldular.

Dublin merkezli Danske Bank A/S analisti Owen Callan, "Weidmann'ın yorumları Bundesbank'ın sert bir çizgi izlediğini gösteriyor. [Faiz] Oranların kesilmesi yönündeki yorumlar Alman tahvillerini düşürebilirdi ama bilinmezlik ve risksiz doğaları göz önüne alındığında, tahviller destekleniyor" yorumunda bulundu.

10 yıllık Alman tahvil faizleri Londra saatiyle 09:47'de 3 baz puan gerileyerek yüzde 1.61 olurken, 8 Şubat'ta yüzde 1.58'e gerileyerek 25 Ocak'tan beri en zayıf seviyeyi gördü. 2 yıllık tahvil faizleri ise 1 baz puan geriledi ve yüzde 0.17 oldu.