Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(19:19'da güncellendi)

Altın fiyatları, Mayıs ayından bu yana yaşanan en sert haftalık düşüşün alımları artıracağına yönelik söylentiye karşın yatırımcıların gelişme sinyali veren ekonomik verileri fiyatlamasıyla kazanç ve kayıplar arasında gel-git yaşadı. Platin ise bir Anglo American Platinum Ltd. madeninde meydana gelen çatışmanın ardından yükseldi.

Sarı metalin fiyatı geçtiğimiz hafta yüzde 3.4 düşerken, altın destekli exchange-traded product (ETP) küresel ekonominin düzeldiğine dair yükselen güvenle beraber Temmuz ayından bu yana en büyük düşüşü yaşadı. Milyarder George Soros da geçtiğimiz hafta bir hükümet raporundan öğrenilene göre elindeki altın destekli ETP'leri kısmen eritenlerden.

Londra'da bulunan Marex Spectron Group değerli metaller direktörü David Govett, "Gittikçe iyileşen ekonomik veriler ve iyi hisse piyasası getirileriyle, altın ve gümüşte oluşan sıfırlık getiri artık pek çekici görünmüyor. Altın bir süredir amaçsız bir şekilde hareket ediyor ve bir çok sabit pozisyonu harekete geçirebilmek için o ya da bu yöne doğru bir harekete geçmesi gerekiyordu. Her ne kadar hafif olsa da Asya piyasasının dönüşünü ve  biraz fiziksel alımı gördük" dedi.

Spot altının onsu Londra saatiyle 13:49'da çok değişmeyerek 1,611.67 dolarda kaldı. Nisan vadeli altının onu ise Comex'te yüzde 0.1'lik artışla 1,611.30 dolardan işlem gördü.

ABD'de mali piyasalar bugün President's Day tatilinden dolayı kapalı.

(19:19'da güncellendi)