Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin Ocak 2011'den bu yana en uzun haftalık kazanç periyodunu tamamlamasının ardından yükselmeye devam etti.

Görüşmelere yakın olan bir yetkilinin verdiği bilgilere göre birleşmek için anlaşma zemini arayan Office Depot Inc. yüzde 22 ve OfficeMax Inc. yüzde 13 yükseldi. Best Buy Inc. ise hisselerinin Barclays Plc tarafından tavsiye edilmesi üzerine yüzde 2.8 değer kazandı.

S&P 500 Mart ayı vadelileri New York saatiyle 07:26'da yüzde 0.2 yükseldi 1,520.7 puan oldu. ABD hisse piyasaları dünü President's Day tatili ile geçirdikten sonra bugün tekrar açılmaya hazırlanıyor. Dow Jones vadelileri 27 puan yükseldi ve 13,975 puana ulaştı.

Londra merkezli Crossbridge Capital yatırım direktörü Manish Singh, "Yatırımcıların piyasayı kovalamadıkları belli ama dipleri de almıyorlar, o yüzden piyasalar yavaş bir yukarı hareketlenmede. Açık bir yön verebilecek gelişme ise şirket satın alımları ve birleşme aktiviteleri, bu da yatırımcıların endeksten ziyade sektörler ve hisseler hakkında spesifik olacağı anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

S&P 500 Endeksi 15 Şubat'ta üst üste 7. kazanç haftasını tamamlarken, Ekim 2007'den bu yana ulaştığı en yüksek seviyenin yakınlarında seyretti. Gösterge endeksi, ABD'li yasa yapıcıların federal bütçe konusuna çözüm bulduğu 2013 yılı başından bu yana yüzde 6.6 tırmandı.