Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Alman Şansölye Angela Merkel, döviz kurlarının manipüle edildiği iddialarını reddederek, euronun dolar karşısında şu anki oranının "normal" alanlar içerisinde olduğunu dile getirdi.

Berlin'de bugün konuşan Merkel, çalışan maliyetlerini kısma çabaları içinde olan güney Avrupa ülkelerinin euronun şu anki güçlü konumuna yönelik endişelerini anlayışla karşıladığını dile getirdi.

Alman hükümetinin ekonomik danışmanlar konseyinin 50. kuruluş yıl dönümünde konuşan Merkel, "Bir diğer taraftan da şunu söylemeliyiz ki euronun 1.30 ve 1.40 dolar arasında hareket göstermesi, döviz kurunun tarihine baktığımızda normallik gösteriyor" ifadelerini kullandı. Merkel ayrıca maliye bakanlarının G-20 toplantısında "önemli sinyaller" gönderdiğini belirtirken, Eylül ayında gerçekleştirilecek full G-20 toplantısının ne kadar ilerleme kaydedildiğini görmek açısından önemli olacağını söyledi.

"Döviz kurlarının serbest bir şekilde belirlenmesini istiyoruz ama herkesin buna destek olmasını da savunuyoruz" diyen Merkel, herkesin sözünü tutup tutmayacağını görmek için Eylül'e kadar zamanlarının olduğunu belirtti.