Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Sanayi metalleri, ABD'de birinci el konut satışlarının 20 yılın en hızlı artışını göstermesi ve Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin teşvik tedbirlerini savunan konuşmasının, dünyanın ikinci en büyük metal kullanıcısında talep görünümünü iyileştirmesinin desteği ile yükseldi.

Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), yüzde 0.8 yükselerek ton başına 7,919 dolara kadar çıktıktan sonra, Şanghay saati ile 09:51'de 7,907 dolara geldi. Nikel yüzde 1.2 tırmanarak ton başına 16,850 dolara kadar çıktı.

ABD'de birinci el konut satışları Ocak ayında Temmuz 2008'den bu yana en yüksek seviyesine çıkarken, Tüketici Güveni endeksi Şubat ayında beklenenden daha fazla yükseldi. Bernanke, Senato Bankacılık Komitesi'nde yaptığı konuşmada, ""Bazı finans piyasalarında artan risk almanın potansiyel maliyetlerini biliyoruz. Ancak daha güçlü ekonomik toparlanmaların faydaları daha ağır basıyor," dedi.

Şanghay'da Xinhu Futures Co. analisti Lian Zheng, "Bernanke'nin yorumları, büyük miktarlı teşvik programından çıkışa ilişkin endişeleri, en azından şimdilik, azalttı," dedi ve "Güçlü konut verileri de sıçramaya destek oldu" şeklinde görüş bildirdi.

Haziran vadeli bakır kontratları, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, yüzde 1 yükselerek ton başına 57,670 yuana (9,257 dolar) ve Mayıs vadeli bakır kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.3 prim yaparak pound başına 3.5920 dolara çıktı.