Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:40'ta güncellendi)

Gelişen piyasa hisse sentleri, China Vanke Co.'nun beklenenden daha iyi kar açıklamasının gayrımenkul geliştirme şirketlerine alım getirmesi ve Magyar Telekom Nyrt.'nin temettüsünün Macaristan hisselerini desteklemesinin ardından son dört haftanın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi ve aylık kaybını daralttı.

Çin'in en büyük emlak geliştirme şirketi Vanke, net karının geçen yıl yüzde 30 arttığını açıklamasının ardından, Shenzhen'deki işlemlerde, son beş haftanın en hızlı çıkışını gerçekleştirdi. Deutsche Telekom AG'nin Macaristan birimi Magyar Telekom, 2009 yılından bu yana en hızlı artışını gerçekleştirdi. Güney Afrika bankası FirstRand Ltd., Citigroup Inc.'nin hisse tavsiyesi sonrası son altı haftanın en hızlı yükselişini yaptı. Hindistan'da hisse senetleri, hükümetin rekor borçlanma planlarını işaret etmesi sonrası kazançlarını geri verirken, rupi zayıfladı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.6 yükselerek, Londra saati ile 14:25'te 1,053.24 puana çıktı ve bu ayki kaybını yüzde 1.5'e daralttı. Endeks bu hareketi ile, Mayıs'tan bu yana en büyük aylık kaybını göstermeye yönlendi. ABD'de dün açıklanan Ocak ayı ulaşım hariç dayanıklı tüketim malları siparişleri ve askıda konut satışları verileri beklenenden daha iyi çıkmasının ardından, bugün açıknanan veri, ekonominin dördüncü çeyrekte hafifçe büyüdüğünü gösterdi. Güney Kore'de imalat sanayi güveni Mart ayında Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Bangkok'da CIMB-Principal Asset Management Co. Ltd. şef yatırım yetkilisi Jessada Sookdhis, "Çin, özellikle emlak sektöründe olmak üzere, açık bir ekonomik toparlanma gösteriyor," dedi ve "ABD verileri ve İtalya tahvil satışları da gelişen piyasalardaki bekleyişleri destekledi" değerlendirmesinde bulundu.

(17:40'ta güncellendi)