Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri yükselerek Dow Jones endeksinin 5 yılın zirvesini genişleteceği sinyalini verirken, yatırımcılar ekonominin 4. çeyrekte genişlediğini göstermesi muhtemel bir raporu bekliyorlar.

Sturm Ruger & Co. kârının 25 yılın zirvesine çıkmasıyla yüzde 2.8'lik tırmanış gerçekleştirdi. J.C. Penney Co. beklenenden daha fazla kayıp açıklamasıyla beraber yüzde 14 geriledi. Groupon Inc. birinci çeyrek satış tahminlerinin beklentilerin altında gerçekleşmesinin ardından yüzde 26 düştü.

Standard & Poor's 500 Endeksi Mart ayı vadelileri New York saatiyle 06:53'te yüzde 0.2 yükselerek 1,518.5 puan oldu. Dow Jones'da işlem gören vadeli kontratlar 17 puan yükseldi ve 14,077 puana ulaştı.

Londra'da bulunan Schroder Investment Management Ltd. küresel hisse direktörü Virginie Maisonneuve, "Piyasada bir duraklama varsa, pozisyonlarınıza eklenti yapmanız için iyi bir fırsat olabilir. Özellikle piyasanın çok yükselmesinin ardından tedbirli olmak istiyorsanız" ifadelerini kullandı.

ABD hisseleri dün yükselişlerini 2. güne taşırken, Dow Jones endeksi Ekim 2007'den bu yana en yüksek seviyeye yükseldi. S&P 500 yüzde 1.2'lik tırmanış gerçekleştirerek bu yılki kazancını yüzde 6.3'e çıkardı.