Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Birleşik Krallık'ta yeni siparişlerin düşüş göstermesinin ardından Şubat ayında imalat beklenmedik şekilde daralırken, ekonominin 3 dipli resesyona düşebileceği endişelerini yeniden canlandırdı.

Markit Economics ve Chartered Institute of Purchasing and Supply tarafından bugün yapılan açıklamaya göre, Fabrika aktivitelerine yönelik bir gösterge Ocak ayında 50.5 ile genişleme/daralma sınırının hemen üzerinde tutunurken, Şubat ayında 47.9'a düştü. Bugün açıklanan bir başka rapor Euro Bölgesi'nde imalat üretiminin geçtiğimiz ay daraldığını gösterirken, Çin imalatı zayıflama gösterdi.

Birleşik Krallık ekonomisi 4. çeyrekte daralma yaşarken, İngiltere merkez bankası Bank of England büyümenin yakın vadede "zayıf" kalmaya devam edeceği beklentisini açıkladı. ING Bank NV ve BNP Paribas SA bugün ortaya çıkan sürpriz daralmanın yasa yapıcıları daha fazla tahvil alımı gerçekleştirmeye zorlayabileceğini belirtti.

Londra'da bulunan ING ekonomisti James Knightley, "Birinci çeyrekte pozitif gayrısafi yurtiçi hasıla büyümesine dönüş garanti edilemez. Bank of England'ın yapacak daha çok işi var" yorumunda bulundu.

Knightley aynı zamanda Bank of England tarafından uygulanan 375 milyar poundluk (564 milyar dolar) tahvil alım planının 7 Mart'ta 25 milyar dolar daha artırılabileceği öngörüsünde bulundu.