Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de bugün açıklanacak olan ve artışa işaret etmesi beklenen ADP Özel Sektör İstihdam verisinin öncesinde dolar, 16 önemli para biriminin çoğu karşısında 2. gününde de değer kaybetti.

Fed'in Bej Kitap raporunun öncesinde Dolar Endeksi 3. gününde de düştü. Euro, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ve yönetim kurulunun yarınki faiz toplantısının öncesinde yen karşısında 3. seansında da büyük bir değişiklik göstermedi. Merkez bankalarının teşviklere devam edeceği spekülasyonu Dow Jones Endeksi'ni rekora taşıdı. Avustralya doları, ülkenin büyümesinin geçtiğimiz çeyrekte hızlanmasıyla ABD doları karşısında 2. gününde de güçlendi.

Doların riskli varlık işlemlerinde satış gördüğünü belirten Union Bank NA'nın traderlarından Kazuo Shirai, Dow Jones Endeksi'nin rekor kırdığını ve ABD Hazine tahvillerinin de satıldığını söyleyerek, piyasanın şimdi de istihdam verisini beklediğini hatırlattı.

Dolar, euro karşısında dün yüzde 0.2 düşüşle 1.3052'ye gerilemesinin ardından bugün de yüzde 0.1 değer kaybederek 1.3062 düzeyine çekildi. ABD doları, yen karşısında da yüzde 0.1 zayıflayarak 93.18 seviyesine indi. Euro, yen karşısında 121.70'den işlem gördü.

ABD'nin en çok ticaret yaptığı 6 ülkenin para birimi karşısındaki doların hareketini izleyen Dolar Endeksi yüzde 0.1 kayıpla 81.971 puana geriledi.

Ekonomistler ADP Araştırma Enstitüsü'nün ABD'deki şirketlerin Ocak'ta son 1 yılın en yüksek iş alımını yapmalarının ardından geçtiğmiz ay da istihdam artırdıklarını açıklayacağını tahmin ediyor.