Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Amerikalı finansal yorumcu ve çok satan "Aftershock" kitabının yazarı Robert Wiedemer, hisse senedi piyasasının Salı günü yeni rekor kırmasının, Amerikan ekonomisinin gücünü değil, Fed'in aşırı gevşeme kampanyasını yansıttığını söyledi.

Dow Jones Endeksi salı günü yüzde 0.9 ralli yapara 12,253.77 puandan tüm zamanların en yükseğine tırmandı.

Fed'in para basmasının hisse senedi piyasası için önemli olduğunu belirten Wiedemer, ekonominin başlı başına iyi durumda olmadığını söyleyerek, "Bu 2007'deki ekonomi değil; hepimiz o dönemdeki yükseliş zamanını hatırlıyoruz" dedi.

Ekonomik toparlanmayı %100 sahte olarak niteleyen Wiedemer, toparlanmanın Fed'in para basması ve hükümetin borçlanması üzerine kurulu olduğunu, piyasadaki rallinin de ardında bunun yattığını söyledi.

Fed, geçtiğimiz 5 yılda parasal genişleme önlemleriyle bilançosuna 2 trilyon dolar ekleme yaptı ve kısa vadeli faizleri rekor düşük seviyelere yaklaştırdı.

Öte yandan düzeltme ihtimalinin olmasına rağmen, hisselerin daha fazla değerlenme imkanı olduğuna dikkat çeken Wiedemer, yine de yatırımcıların bu toparlanmanın ekonomik temeli olmadığını akıllarında bulundurmasının gerektiği konusunda uyardı.