Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin istihdam piyasasındaki ilerleme sinyallerinin, Fed'in teşvikleri ilk planlandığından daha erken sonlandırabileceği vakasına katkıda bulunmasıyla Dolar Endeksi, 6 ayın zirvesinin yalnızca yüzde 0.2 uzağında seyretti.

Dolar talepleri, Amerikan şirketlerinin Şubat'ta istihdamlarını artırdığına işaret etmesi beklenen verinin öncesinde desteklendi. Sterlin, İngiltere Merkez Bankası'nın politika kararını açıklamasının öncesinde Temmuz 2010'dan bu yana en düşük düzeyine geriledi. Euro, Standard&Poor's'un Portekiz'in kredi notu görünümünü 'durağan'a yükseltmesinin ardından ralli yaptı. Yen, Japonya Merkez Bankası'nın bugünkü toplantısının sonunda parasal teşviklerini genişletmekten kaçınmasının ardından primlendi.

Tarımdışı istihdam verisi güçlü gelirse doların değerleneceğini öngören ASB Institutional'ın kurumsal Döviz satışları müdürü Tim Kelleher, insanların Fed'in çıkış stratejisi üzerina kafa yorduğunu, bunun da Amerikan dolarını desteklediğini söyledi.

ABD'nin en çok ticaret yaptığı 6 ülkenin para birimi karşısında doların hareketini izleyen Dolar Endeksi bugün Tokyo saati ile 14:01'de 82.474 puanda seyretti. Dolar Endeksi dün 82.604 puandan 20 Ağustos'tan bu yana en yükseğine işaret etmişti.

Euro, dolar karşısında dün 1.2965 seviyesinden 11 Aralık'tan bu yana en düşüğünü kaydetmesinin ardından bugün yüzde 0.2 güçlenerek 1.2994'e çıktı. Euro, yene karşı büyük bir değişiklik göstermedi ve 122.01'den işlem gördü. Sterlin 1.4967 dolardan Temmuz 2010'dan bu yana en düşüğünü test etti; ardından da 1.5003 seviyesine çıktı. Yen, dolar karşısında yüzde 0.2 değer kazanarak 93.01'e yükseldi.