Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:09'da güncellendi)

West Texas Intermediate (WTI) türü petrol ABD'de işsizlik verilerinin düşerek 6 haftanın en zayıf seviyesine gerilemesinin ardından ülke ekonomisine yönelik iyimserliğin artmasıyla yükseliş gerçekleştirdi.

Petrol vadelileri New York işlemlerinde yüzde 1.4'e varan yükselişler kaydederken, dolar Avrupa Merkez Bankası'nın gösterge faiz oranını değiştirmemesinin ardından euro karşısında zayıfladı. Kuzey Denizi'nde bulunan bir boru hattı 5 günlük kesintinin ardından operasyonlara devam etti.

Connecticut merkezli Tradition Energy analist ve brokerı Gene McGillian, "Beklenenden iyi işsizlik başvurusu verileri piyasalara destek veriyor bugün. Büyük ihtimalle bu bantta biraz seyrederek yarınki istihdam verilerini bekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Nisan vadeli ham petrolün varil fiyatı New York saatiyle 13:29'da 79 cent artarak 91.22 dolara yükseldi. New York Mercantile Exchange'de işlem hacmi bu raporun yazıldığı sırada 100 günlük ortalamanın yüzde 32 üzerinde gerçekleşti. WTI 30 Ocak'ta 97.94 dolara yükselerek 14 Eylül'den bu yana en yüksek kapanış seviyesini yakalamıştı.

Nisan vadeli Brent petrolün varili ise 51 cent ilerleyerek 110.55 dolara çıktı. ICE Futures Europe'da işlem hacmi ise 100 günlük ortalamanın yüzde 50 üzerinde oldu. Avrupa gösterge ham petrolünün varilinin New York'ta işlem gören WTI petrole farkı dün 20.63 dolar olurken bugün 19.33 dolar olarak gerçekleşti.
(21:09'da güncellendi)