Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Sanayi metalleri, ABD'de açıklanan verilerin ekonominin güç kazanmakta olduğunu işaret etmesinin, dünyanın ikinci en büyük metal kullanıcısında talep görünümünü iyileştirmesi sonucu değer kazandı.

Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), yüzde 0.4 yükselerek ton başına 7,821 dolara kadar çıktıktan sonra, Şanghay saati ile 15:52'de ton başına 7,818.50 dolara geldi. Çinko yüzde 0.6 yükselerek ton başına 1,993 dolara ve nikel yüzde 0.5 kazançla ton başına 17,025 dolara ulaştı.

ABD'de dün açıklanan Şubat ayı perakende satışlar verisi, Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tümünün tahmininden daha iyi çıktı ve son beş ayın en hızlı artışını gösterdi. Öte yandan, yine dün açıklanan ABD'de işletme stokları Ocak ayında artış gösterdi ve talebin artmakta olduğunu işaret etti. Bugün ABD'de açıklanacak olan Şubat ayı üretici fiyatları endeksindeki artışın, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, hızlanması bekleniyor.

New Century Futures Co. analisti Lu Minsu, "ABD'den gelen pozitif veriler bakıra destek oluyor," dedi ve "Bakır için yılın ikinci çeyreğinde olumlu düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Temmuz vadeli bakır kontratları, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, yüzde 0.1 düşerek ton başına 56,800 yuandan (9,138 dolar) kapandı. Mayıs vadeli bakır kontratları, New York Comex piyasasında yüzde 0.3 yükselerek pound başına 3.5365 dolara çıktı.