Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ'nin TEDAŞ'a ait yüzde 100 oranındaki hissenin özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde, en yüksek teklifi 1 milyar 725 milyon dolarla Enerjisa Elektrik Dağıtım AŞ verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan'ın komisyon başkanlığında yapıltığı ihaleye Aksa Elektrik AŞ, Enerjisa Elektrik Dağıtım AŞ, Doğu Akdeniz Ortak Girişim Grubu (OGG), Çalık Enerji AŞ, Eksim OGG, Park Holding AŞ, Alsim Alarko AŞ, Elsan Elektrik Gereçleri AŞ ve Fina Enerji-Fina Limancılık OGG katıldı.

Nihai pazarlık görüşmesinde ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı. Bu turda en yüksek tutar 1 milyar 10 milyon dolar olarak verildi.

Daha sonra 3 elemeli tura geçildi. 1. elemeli yazılı turda Elsan Elektrik Gereçleri AŞ, 2. elemeli yazılı turda Eksim OGG, 3. elemeli yazılı turda ise Alsim Alarko AŞ en düşük teklifi vererek elenen katılımcılar oldu.

Kalan 6 firmayla açık artırma süreci başladı. Açık artırmada başlangıç tutarı 1 milyar 635 milyon dolar, artırım aralığı ise 2 milyon dolar olarak belirlendi.

Açık artırmalı turda sırasıyla Park Holding AŞ, Aksa Elektrik AŞ, Doğu Akdeniz OGG, Çalık Enerji AŞ çekildi.

Fina Enerji-Fina Limancılık OGG ile Enerjisa Elektrik Dağıtım AŞ arasındaki karşılıklı fiyat artırımının ardından Fina Enerji-Fina Limancılık OGG yetkilileri ihaleden çekildiklerini açıkladı.

İhalede en yüksek teklifi 1 milyar 725 milyon dolarla Enerjisa Elektrik Dağıtım AŞ verdi.

Adana, Gaziantep, Hatay, Mersin, Osmaniye ve Kilis illerine hizmet sunan Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ'nin abone sayısı 2 milyon 882 bin 865 iken, kayıp-kaçak oranı yüzde 11 civarında bulunuyor.