Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri 5 yılın zirvesinden gerilerken, ABD tahvilleri Tüketici Güveninde yaşanan beklenmedik düşüşün ardından çıkışa geçti. Pound ise Bank of England Başkanı Mervyn King'in para birimini zayıflatmaya çalışmadıkları açıklamasının ardından yükseldi.

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saatiyle 12:21'de yüzde 0.1 gerileyerek 1,561.84 puana inerken, dün tarihi zirvesinin 2 puan yakınına kadar gelmişti. 10 yıllık ABD gösterge tahvil faizleri 3 baz puan düşerek yüzde 1.99'a geriledi. Sterlin yüzde 0.3 değer kazanarak 1.5126 dolara indi. Doğalgaz, son bir soğuk hava dalgasının talebi artıracağı söylentisi üzerine Kasım ayından bu yana en yüksek seviyeye tırmandı.

Baltimore merkezli Legg Mason Inc. fon yöneticisi Wayne Lin, "Böyle güçlü bir ilerleme olduğunda ve bu tarihi zirvelere yakın gerçekleştiğinde, satıcılar hemen atlamak konusunda biraz temkinli davranır. Hisseler gayet iyi fiyatlanmış durumda ama çok iyi bir periyod geçirdik ve temellerde ne olduğuna dair bazı soru işaretleri var" yorumunu yaptı.

Thomson Reuters/University of Michigan Tüketici Güven Endeksi Şubat ayında 77.6'dan Mart ayında 71.8'e geriledi. Blomoberg anketine katılan 67 ekonomistin tahmin medyanı, endeksin 78'e yükseleceği yönünde gerçekleşti.

ABD fabrikalarında sanayi üretimi Şubat ayında beklentilerin üzerinde yükselirken, fabrika, madencilik ve hizmet sektörleri yüzde 0.7 tırmanış gösterdi. Bir başka veri de New York bölgesinde imalatın üst üste 2. ay genişlediğini gösterdi.