Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Borsası, imar şirketleri ve enerji üreticileri öncülüğünde kazanç sağladı.

Huaneng Power International Inc. ve Huadian Power International Corp., UOB-Kay Hian Ltd.'ın enerji tedarikçilerinin de China Resources Power Holdings Co. gibi daha yüksek kazanç açıklayabileceğini söylemesi sonrasında yüzde 2'nin üzerinde primlendi. China Merchants Property Development Co., kazançların tırmanmasının ardından yüzde 4.9 sıçradı. Çin'de bugün açıklanan verilen, ülkedeki doğrudan yabancı yatırımların 9 aydır ilk kez artış kaydettiğini gösterdi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 kazançla 2,244.53 puana yükseldi. Endeks dün Guo Shuqing'in yerine yeni sermaye regülatörü getirilmesi ve Güney Kıbrıs'ın mevudat vergisi şartının Avrupa'daki kriz tehdidini ortaya çıkarmasının ardından yüzde 1.7 düşmüştü. Şanghay Bileşik Endeksi 6 Şubat'ta kaydettiği bu yılın zirvesinden, yetkililerin enflasyonu kontrol altına alma ve emlak piyasasını soğutma hamlelerinin ekonomik toparlanması olumsuz etkileyeceği endişelerinin etkisiyle yüzde 7.8 düştü.

İmarcıların kazançlarının bu yıl iyi olacağını öngören Hongyuan Securities Co.'nun analisti Tang Yonggang, hisselerin dün korkuyla düştüğünü, yatırımcıların parasal sıkılaştırma, daha sıkı emlak önlemleri ve yeni regülatörün olumsuz bir gelişme olarak algılanmasından ötürü satışa geçtiğini, ancak yakın zamanda parasal sıkılaştırma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi.

CSI 300 Endeksi yüzde 0.4 kazançla 2,511.90 puana çıkarken, Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.3 düştü. ABD'de en çok işlem gören Çinli şirketlerin göstergesi Bloomberg China-US 55 Endeksi dün yüzde 0.7 aşağıda kapandı.