Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya tahvilleri, Güney Kıbrıs'ta parlamentonun, kurtarma paketi için gereken banka hesaplarına vergiyi onaylamayacağı spekülasyonundan destek bularak, yükselişini dördüncü güne taşıdı.

Gösterge faizler, Almanya'da ekonomik güvenin Mart ayında düştüğünü göstermesi beklenen veri öncesi, son 11 haftanın en düşük seviyelerine yaklaştı. Reuters'in hükümet sözcüsü Christos Stylianides'e dayandırdığı haberine göre, Güney Kıbrıs parlamentosu, bankacılık sektöründe kargaşaya yol açan ve kurtarma paketi için ön şart olan banka hesaplarına getirilen vergiyi muhtemelen kabul etmeyecek. İspanya'nın 10 yıl vadeli tahvilleri düşüşünü beşinci güne yaydı.

Londra'da Credit Agricole Corporate & Investment Bank sabit getirili menkul kıymetler stratejisti Orlando Green, "Bugün Alman tahvillerini hareketlendiren faktörler dikkate alındığında, Kıbrıs konusuna geçti gözüyle bakamayız," dedi ve "Çevre piyasalara, Kıbrıs dışından bir itme getirecek birşey görme ihtimalimiz zayıf" değerlendirmesinde bulundu.

Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi iki baz puan ya da 0.02 yüzde puanı düşerek, Londra saati ile 09:32.2de yüzde 1.39'a geriledi. Bu kağıdın faizi dün yüzde 1.35 ile 2 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesine inmişti. Şubat 2023'te vadesi dolacak yüzde 1.5 faizli tahvillerin fiyatı 0.135 ya da 1,000 euro nominal değerli beher kağıt için 1.35 dolar yükselerek 100.985'e çıktı.

İki yıl vadeli Almanya tahvillerinin faizi bir baz puan düşerek yüzde 0.01'e geriledi. Bu kağıdın faizi dün eksi yüzde 0.003'e düşmüş ve 2 Ocak'tan bu yana ilk kez eksi bölgesine geçmişti.