PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri dün neredeyse son bir ayın en büyük satışının gerçekleşmesinin ardından yükselirken, Güney Kıbrıs'tan troyka ile bir kurtarma paketi üzerine son görüşmelerin başladığı açıklaması yapıldı.

Nike Inc., kârlılığında tekrardan bir sıçrama olduğunu açıklamasıyla beraber yüzde 8.2'lik bir ralli gerçekleştirdi. Micron Technology Inc. kârının tahminleri aşmasının ardından yüzde 6.4 ilerledi. Titan Pharmaceuticals Inc. ise ABD regülatörlerinden bağımlılığa yönelik bir ilaca onay verilmesinin ardından yüzde 47 tırmandı.

Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) Haziran ayı vadelileri New York saatiyle 07:39'da yüzde 0.3 yükseldi ve 1,543.3 puana ulaştı. Dow Jones vadeli kontratları ise 42 puanlık bir artışla 14,389 oldu.

UBS AG şef yatırım yetkilisi (CIO) Alexander Friedman, "Yatırımcıların bir dakikalığına ara verip nerede olduğumuzu kendileri hatırlatmaları lazım. Aslında gelişen bir küresel durum var. Güney Kıbrıs şu an için haberlerde ve manşetlerde yer alıyor ama bu bizi yanlış yönlendirebilir. Küresel ekonominin en belirleyici elementi ABD'dir ve onlar da şu an için gayet iyi gidiyorlar" yorumunu yaptı.

Güney Kıbrıslı yasa yapıcılar mali çöküntüyü engelleyebilmek için gerekli olan kurtarma paketini alma çalışmalarına başladılar. Hükümet sözcüsü Christos Stylianides, Avrupa Merkez Bankası, Avrupa Komisyonu ve Uluslararası Para Fonu ile görüşmelerin son safhasına geldiğini açıkladı.

Advertisement