Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dallas Fed Başkanı Richard Fisher, ekonominin yıl sonu itibariyle yüzde 3 büyüyebileceğine dair işaretlerin gelmesiyle beraber varlık alımlarının azaltılması taraftarı olduğunu dile getirdi.

Fisher gazetecilere yaptığı açıklamada "Ben şahsen mortgage destekli tahvil alımımızı azaltma taraftarıyım. Bence konut sektöründeki toparlanmaya yeterince yardımcı olduk. Şu anda konut sektöründe gayet canlı bir sıçrama yaşıyoruz. Geriye doğru gitmek istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Fed Başkanı Ben S. Bernanke ve meslektaşları geçtiğimiz Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımına devam edilmesi kararını verdiler. Yapılan açıklamada FOMC tarafından istihdam sektörü "gözle görülür" bir gelişme kaydedene kadar tahvil alımına devam edileceği dile getirildi.

Merkez bankasının bilançosunu rekor seviye olan 3.21 trilyon dolara çıkaran FOMC, aylık 40 milyar dolarlık mortgage destekli tahvil ve 45 milyar dolarlık hazine tahvili alıyor. Para politikasını ayarlayan komite, işsizliğin yüzde 6.5'in üzerinde ve enflasyonun yüzde 2.5'in altında kaldığı sürece tahvil alımlarına devam edeceklerini belirtti.