Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:00'da güncellendi)

ABD hisselerinin çoğu yükselerek Standard & Poor's 500 Endeksi'nin haftalık düşüşünü azaltırken, yen zayıfladı, altın 1,400 doların üzerini gördü ve petrol değer kazandı.

S&P 500 Endeksi New York saatiyle 13:33'te yüzde 0.6 ilerledi ve haftalık kaybını yüzde 2.5'e indirdi. ABD hisse piyasasında yükselen 5 hisse başına 2 hisse düşüş gösterdi. Dow Jones ise IBM'in beklentilerin altında satış rakamı açıklamasıın ardından yüzde 0.2 düştü. Japon para birimi diğer büyük 16 para biriminin tamamı karşısında en az yüzde 0.5 değer kaybetti. 10 yıllık hazine tahvilleri ise 2 baz puan yükseldi ve yüzde 1.70 oldu. Spot altının fiyatı üst üste 4. gün tırmandı. Pound, İngiltere'nin kredi notunun Fitch tarafından düşürülmesiyle beraber değer kaybetti.

Capital One Financial Corp., Chipotle Mexican Grill Inc. ve Microsoft Corp. beklentileri aşan satış verileriyle beraber yüzde 3'ten daha fazla değer kazandı. Japon Maliye Bakanı Taro Aso dün yaptığı bir açıklamada ülkesinin mali politikalarının Washington'daki G-20 toplantılarında bir muhalefet görmediğini belirterek daha fazla parasal genişleme olabileceği sinyalini verdi. Çin hükümetinden bir yetkili, ekonomik toparlanmanın tekrardan canlanacağını dile getirdi.

Londra'da Old Mutual Asset Managers U.K. fon yöneticisi Kevin Lilley, "Büyüme hikayesine inanıyorum," dedi ve "ABD hisse senedi piyasasında, bazı ekonomik verilerin hafif hayalkırıklığı yarattığı dönemde, rekor seviyelere ulaştık. Bu yüzden, bu hafta bir süre soluklanmak şaşırtıcı değil" değerlendirmesinde bulundu.

(21:00'da güncellendi)