Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Geçtiğimiz hafta son 33 yılın en sert düşüşünü yaşayan ve yüzde 9'un üzerinde değer kaybeden altının yakın vade görünümü üzerinde analistler görüş ayrılığı yaşıyor.

Bloomberg tarafından görüşü alınan analistlerin 15 tanesi önümüzdeki hafta fiyatların artmasını beklerken, 14 tanesi boğa piyasasının oluşacağını yani fiyatların daha da düşeceğini ifade etti. Öte yandan 5 analist ise altının dar bir bantta seyir izleyeceğini belirterek "tarafsız" olduklarını ifade ettiler.

Bombay Bullion Association tarafından yapılan açıklamaya göre Haziran ayı itibariyle dünyanın en büyük alıcısı Hindistan'ın altın ithalatının yüzde 36 artması beklenirken, diğer Asyalı alıcıların da harekete geçeceği tahmin ediliyor. Avustralyalı Perth Mind şirketi 17 Nisan'da yaptığı açıklamada satışlarının iki katına çıktığını açıkladı.

Maryland'de bulunan Adrian Day Asset Management direktörü Adrian Day, "Açıkça görülüyor ki yüksek seviyede psikolojik zarar oldu. Düşüşte olduğu kadar çabuk bir toparlanma beklememiz lazım. Düşüş bence olması gerekenden fazla oldu" yorumunu yaptı.