Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(14:30'da güncellendi)

Sterlin dolar karşısında, İngiltere ekonomisinin üç dipli resesyondan kaçınmasının ardından son bir ayın en hızlı yükselişini gösterirken, İngiltere tahvilleri değer kaybetti. ABD endeks vadeli kontratları yükseldi ve altın son 10 günün zirvesine çıktı.

Sterlin dolar karşısında yüzde 1.1 yükselerek, New York saati ile 06:35'te 1.5438 dolar seviyesine çıktı ve 14 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. 10 yıl vadeli İngiltere tahvillerinin faizi iki baz puan yükselerek yüzde 1.71 seviyesine ulaştı. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.2 tırmandı ve Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 yükseldi. Altın, Rusya ve Kazakistan merkez bankalarının altın alımlarına devam etmesi ile birlikte yüzde 1.2 yükseldi.

İngiltere ekonomisi, geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0.3 daraldıktan sonra, bu yılın ilk üç aylık döneminde yüzde 0.3 genişledi. Japonya Başbakanı Shinzo Abe, merkez bankasının yarınki politika gözden geçirmesinden önce, parasal genişlemenin iyi sonuçlar üretmekte olduğunu kaydetti. ExxonMobil Corp., Amazon.com Inc. ve 3M Co., bugün bilanço açıklayacak 50 Amerikan şirketi arasında yer alıyor.

Londra'da Mizuho Corporate Bank Ltd. Avrupa hedge fon satışları müdürü Neil Jones, "Sterlin daha yukarıda işlem görüyor ve yükselişin daha da sürmesini bekliyorum" dedi ve "İngiltere verisi, daha fazla para basma konusunda, tabuta diğer bir çivi daha çaktı" değerlendirmesinde bulundu.

Sterlin 16 önemli para biriminin tümü karşısında en az yüzde 0.3 değer kazandı ve euro karşısında yüzde 0.8 güçlenerek 84.60 seviyesine geldi. Sterlinin bugünkü yükselişi, dolar karşısıdna bu yılki kaybın yüzde 5'e daralmasına neden oldu.

Yen dolar karşısında, Maliye Bakanlığı'nın Japon yatırımcıların 19 Nisan'da biten haftada denizaşırı borçlanma kağıtlarında net satıcı olarak bu durumu altıncı haftaya taşıdığını açıklamasının ardından yüzde 0.5 değer kazanarak 99.06 seviyesine geldi.

(14:30'da güncellendi)