Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri yükselerek Standard & Poor's 500 Endeksi'nin iki haftanın zirvesini genişletebileceği sinyalini verirken, yatırımcılar Exxon Mobil Corp. ve Dow Chemical Co. gibi firmaların bugün veri açıklaması bekleniyor.

Qualcomm Inc. satış beklentilerinin analistlerin tahminlerinin altında kalmasının ardından Almanya işlemlerinde yüzde 5.6 kayıp yaşadı. Zynga Inc. de satış beklentilerinin tahminleri karşılayamamasıyla yüzde 10 geriledi.

S&P 500 Haziran vadelileri Londra saatiyle 11:12'de yüzde 0.2 ilerledi ve 1,578 puan oldu. Dow Jones vadeli kontratları 39 puan yükseldi ve 14,654 puana ulaştı.

Exxon ve Dow Chemical bugün kâr açıklayacak 59 S&P 500 firması arasında yer alıyor. Şu ana kadar veri açıklayan firmalarnı yüzde 73'ü analistlerin kâr beklentilerini aşarken yüzde 54'ü gelir tahminlerini karşılayamadı.

Bloomberg veri tabanından toparlanan rakamlara göre S&P 500 firmalarının kâr oranı yılın ilk üç ayında rotalama yüzde 1.1 geriledi.

İngiltere'de ise ekonomi birinci çeyrekte beklenenden daha fazla büyüyerek 3 dipli resesyon endişelerini atlattı. Bugün açıklanan verilere göre İngiltere'de gayrısafi yurtiçi hasıla (GSYH) yüzde 0.3 genişledi ve Bloomberg anketine katılan 37 ekonomistin yüzde 0.1'lik üzerine çıktı.