KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD tahvilleri bugün gerçekleşecek olan 29 milyar dolarlık 7 yıl vadeli tahvil ihalesi öncesinde çok değişiklik göstermezken, bugün yapılacak olan ihale ile bu hafta toplam 99 milyar dolarlık tahvil ihalesi gerçekleştirmiş olacak.

10 yıllık tahvil faizleri son 4 ayın en düşük seviyesine 7 baz puan kadar yaklaştı. ABD hazinesi yavaşlayan küresel büyümenin talebi dizginlemesiyle 35 milyar dolarlık tahvili Kasım ayından bu yana en düşük getiriyle sattı. Bugün açıklanacak olan veriler öncesinde Bloomberg anketine görüş bildiren ekonomistler işsizlik sigortası başvurusunun çok değişmeyerek geçtiğimiz hafta 350,000'de kalmış olabileceğini tahmin ediyor.

Zürih merkezli Credit Suisse Group AG küresel faiz oranı araştırma direktörü Michael Markovich, "Bu düşük faizlerde bile tahvillere talep bulmak çok zor olmayacaktır. Zayıf veri gördük ve bu da faizleri düşürmeye yardımcı oldu. Çok güçlü bir ralli görmeyi beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.

10 yıllık gösterge tahvil faizi New York saatiyle 07:07'de yüzde 1.71 oldu. 7 yıllık tahvil faizleri ise yüzde 1.06'ya kadar düşerek 12 Aralık'tan bu yana en zayıf seviyeyi gördükten sonra yüzde 1.12'ye yükseldi.

Advertisement