Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

Güney Koreli Samsung Electronics Co., Galaxy modellerindeki satışların artmasının, Asya'nın en büyük teknoloji şirketinin televizyon taleplerindeki durağanlığı dengelemesine yardımcı olmasıyl ilk çeyrekte rekor düzeyde kÂr elde etti.

Samsung'un 31 Mart'ta sonlanan 3 aylık dönemde net geliri 5.05 trilyon wondan 7.15 trilyon wona (6.4 milyar dolar) çıktı. Bloomberg anketine katılan 36 analistin medyan tahmini Samsung'un kârının 6.73 trilyon won olacağı yönündeydi. Asyalı teknoloji devinin satışları da bu dönemde 45.3 trilyon wondan 52.9 trilyon wona tırmandı.

Samsung'un aralarında bugün piyasaya çıkarılmaya hazırlanan Galaxy S4'ün de yer aldığı en son teknolojiye sahip akıllı telefonlarının talepleri ve gelişen piyasaları hedefleyen daha ucuz özellikli telefonları, 358 milyar dolarlık telefon piyasasındaki satışları solladı. Apple Inc.'in iPhone'larıülen sevkiyatları, telekomünikasyondaki büyümeyi destekleyerek, Samsung'un küresel televizyon taleplerindeki zayıflığının etkisini bertaraf etti ve şirkete rekor kâr getirdi.

Rakamların oldukça etkileyici olduğunu belirten Midas International Asset Management Ltd.'ın CEO'su Heo Pil Seok, Samsung'un önümüzdeki çeyreklerde daha da güçlü kazanç rakamları açıklayacağını ve Apple'ın kârını sollayacağını söyledi.

Dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi Samsung'un hisseleri Seul saatiyle 9:54'te yüzde 1 kayıpla 1,479,000 wona geriledi. Heo, Samsung'un öncü rakamları 5 Nisan'da açıklamış olmasından ötürü yatırımcıların alıma geçmeyebileceğini belirtti.