Advertisement
HABERLER ABONE OL

Batı Teksas petrolü, Haziran ayından bu yana görülen en büyük haftalık yükselişin briaz aşırıya kaçtığı yolundaki spekülasyonla, son yedi günde ilk kez değer kaybetti.

Petrol vadeli kontratları New York'ta, teknik direnç seviyesinin üzerinde tutunmayı başaramamasının ardından yüzde 0.8 kadar geriledi. Bloomberg News'un anketine göre, petrol fiyatları gelecek hafta, Avrupa Merkez Bankası'nın politika faizini rekor düşük seviyeye indireceği beklentisi ile, yükselebilir. Brent türü ham petrol ile Batı Teksas petrolü arasındaki fiyat farkı dün son 15 ayda ilk kez 10 doların altına düştü.

Tokyo'da Astmax Asset Management Inc. emtia fon yöneticisi Tetsu Emori, "Bu hareket, büyük kazançlar sonrası kar satışları," dedi ve "Yukarı trend oldukça güçlü. Bu durum geçici olmalı" değerlendirmesinde bulundu.

Haziran vadeli Batı Teksas petrolü, Nymex elektronik işlemlerinde, 72 sent düşerek varil başına 92.92 dolara kadar düştükten sonra, Singapur saati ile 14:03'te 92.95 dolara geldi. Tüm kontratlarda işlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 2.1 üzerindeydi. Kontrat dün 2.21 dolar yükselerek varil başına 93.64 dolar ile 10 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktı ve Temmuz ayından beri görülen en uzun süreli çıkış dönemine son verdi. Fiyatlar bu hafta yüzde 5.7 ve 2013 yılında yüzde 1.3 yükseldi.

Haziran vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 61 sent ya da yüzde 0.6 düşerek varil başına 102.80 dolara indi. Avrupa gösterge petrolü ile ABD göstergesi arasındaki fiyat farkı 9.82 dolar oldu. Dün bu fark kapanış bazında 9.77 dolar ile 3 Ocak 2012'den bu yana en düşük seviyesine indi. Fiyat farkı Ekim 2011'de 27.88 dolar ile rekor kırmıştı.